donderdag 8 december 2011

♥ Old-fashioned but still beloved ♥

Kerstkaartje per post nog steeds geliefd Negen op tien Nederlanders stuurt nog steeds fysieke kerstkaarten naar vrienden en familie • Digitaal niet erg populair

Een krabbeltje op Hyves, een tweet, het muurberichtje op Facebook; er zijn mogelijkheden te over om je naasten een digitale kerstgroet te brengen. Toch stuurt negen op de tien Nederlanders nog altijd een fysieke kerstkaart naar vrienden en familie. Dat blijkt uit onderzoek van online wenskaartenservice Greetz.nl onder ruim 550 Nederlanders.

En het mag dan crisistijd zijn, bezuinigen op de kerstkaart doen we allerminst: veertig procent van de ondervraagden stuurt meer dan 30 exemplaren uit. Een op de tien Nederlanders doet zelfs meer dan 50 kaarten de deur uit. Hoe kan het dat deze sociale traditie, ondanks het digitale tijdperk, zo rotsvast blijkt? “De behoefte aan een tastbare kaart verdwijnt eigenlijk nooit”, zegt directeur Johan van Vulpen van Greetz.nl . “Zo’n lint aan de deur met allemaal kaarten eraan staat niet alleen warm en gezellig, het geeft mensen het gevoel dat anderen aan ze denken. En misschien sturen we ze ook omdat we stiekem hopen op een kaartje terug.”

Opvallend genoeg zijn het vooral vrouwen die zich bezighouden met kerstkaarten: een op de tien spendeert meerdere dagen aan het maken en verzenden ervan, dat is drie keer zo veel als mannen. En wie denkt dat kerstkaarten versturen iets oubolligs heeft, zit er volledig naast, zegt Van Vulpen. “Aan de hippe ontwerpen die worden gekozen en gemaakt op onze website zien we dat juist veel jongeren kerstkaarten versturen.”

Greetz.nl vroeg de kaartstuurders ook wie dit jaar een warme kerstgroet verdient. Op nummer een? De spelers van het Nederlandse honkbalteam, gevolgd door Johnny Hoogerland. Op de derde plaats Mark Rutte: die heeft het namelijk zo zwaar met de eurocrisis.

Kerstkaartje per post nog steeds geliefd

Uit: Metro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten